En konstig klassresa.

Hej mina kära bloggläsare!

Igår (23/11-2010) så var jag på klassresa. Vi skulle åka till Göteborg över dagen och besöka universeum p.g.a. vårt tekniktema som vi har haft de senaste veckorna.

Tåget gick klockan 05.00 på morgonen så jag var tvungen att gå upp runt kl. 03.00 på natten. 
Jag hann med tåget och allting var frid och fröjd.
När det började ljusna så såg vi det snötäckta landskapet som vi körde förbi. Det var vackert. Man fick då den första kännslan av att det snart är jul.

Vi kom fram till götet vid kl. 09.30. Tåget var bara försenat i 8 minuter. Så vi låg bra till.
Vi skulle ses på stationen igen vid 17.30 tiden.

Så gick vi till universeum. Och usch, vad kallt det var ute. Det blåste och det snöade. 

Vi (jag, min assistent och de två lärarna som var med) började med att gå överst i huset. Alltså vid nordpolsavdelningen. Där kunde man prova att gå in i en storm. Det var kul. Det blåste väldigt mycket. 

På eftermiddagen så kollade vi vidare och allt var mycket intressant. Jag gick in i växthuset igen och höll på att fota något då jag tror en apa kissade på mig. Men jag är inte riktigt säker på det för det var vatten som droppade överallt också. Aporna åt och dödade fjärillar och ödlor. Det var lite kontigt, fast det är väll så de gör.

Sedan så gick vi (jag min assistent och lärarna) till ett mysigt café. Där var det varmt! Stor skillnad från utomhus.
De som jobbade där var trevliga också.

Sedan så kollade min assistent och jag runt lite på stan. De flesta i min klass var där. Jag köpte någonting att äta på tåget och så kollade jag efter en varmare mössa, min är lite för tunn, men jag hittade ingen...

På stationen i Göteborg igen så började det att ryktas om att polisen och vägverket funderade lite på att stänga av ölandsbron p.g.a. orkan och hårda vindbyar. Vi brydde oss inte om det så mycket då.

Väl på tåget igen så började jag att känna mig sjuk. Ont i halsen, ont i magen och febrig.
Konstigt. Jag försökte sova lite sammtidigt som jag lyssnade på musik. Men det gick inte så bra.

När det var ungefär en halvtimme kvar tills vi var framme, klockan var runt 21. 50, så var det bekräftat. De hade stängt av ölandsbron. 

Alla jublade efter äventyr och var glada. Jag som hade feber började snart att få ont i huvudet också. Jag blav så jäkla sur, ja, nästan aggresiv och sade det att "Jag vill bo i Sverige! Inte på någon ö utanför som bara har en enda liten länk kopplad till själva landet." 

Väl framme klockan var 22.20 så satt vi alla och väntade på stationen. Några föräldrar, som hade hunnit fram innan de stängde bron, var också fast på stationen. Där satt vi och väntade länge. Några åkte och ställde sig i bilkön och väntade på att bron skulle öppnas igen. Medan vi andra satt kvar.

Efter ett lååångt tag så fick en av lärarna ett sms från en i min klass om att de körde sakta över bron nu. Så nu hade den öppnats igen. Alla slängde sig in i sina bilar. Vi var sist ifrån stationen. Och vi åkte hem. Det var skönt. 

Klockan var 00.50 när jag låg i sängen igen efter en lång dag som känndes som 5 dygn. 
Nu försöker jag att krya på mig. Tur att vi är lediga i två dagar!

Här kommer lite bilder från gårdagen:


På tåget. På morgonen.


Fiskarnas rike.



NEMO!


Dopping!


Manet.




De hemska aporna!


Hmmmmm....


Tåget hem.


Vännerna! <3 :)


Låång väntan...

Japp det var det!

Kram Nora!    
   
P.S: Ifall du tar illa upp att jag lägger upp bilder på just dig så säg till så tar jag bort dem. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0