Min sommar 2011!

Hej!
Nu tänkte jag göra ett långt sommarinlägg om min sommar. Det kan ta ett tag. Men det är det värt. Kommer bestå av mest foton.

Nu lider sommarens sista dagar mot sitt slut. Snart blir det höst och kallt. Imorgon börjar jag gymnasiet. I en ny skola, ny klass, nya lärare, och med en samhälle, media - journalistik inrikting. Det ska bli spännande, kul och nervöst. Känns bra med lite omväxling!

I allafall! Sommarlovet började med en enda stor gråtfest. Jag slutade på min underbara högstadieskola och min underbara klass splittrades. Jag tror att de flesta grät. Några sjuor och åttor med desutom och jag grät i flerta omgångar. Det var svårt att skilljas från varandra. Vi hade en bra gemenkap tillsammans, en bra högstadietid, lärare som elever. Vi kommer nog alltid komma ihåg varandra. 
Fast, jag kommer nog alltid känna lite sorg när jag hör låten "Oh, boy!" med Peps Persson, det var låten vi gick ut till. Men när vi väl var där ute och alla grät så började det ösregna och då fick vi gå in igen... Och blev komiskt när låtraderna "Oh, boy! Vilket vackert väder, solen skiner idag...". Haha!
Dessutom så fick jag ett diplom som skolans aktivist!  


Mitt diplom! Klassens aktivist!
 
Det blev iallafall ett bra avslut på allting.

Min syster tog studenten och det var jättekul att se! Alla trängdes utanför Jenny Nyströmskolan när alla sprang ut med högsta volym på utspringninglåtarna. 


Hon har tagit studeeenteen! (Taget med mobil)

På midsommarafton åkte alla, utom min storasyaster som skulle sommarjobba, upp till Norrtälje där farmor och farfar bor. Vi brukar fira midsommar där, det är en liten tradition som vi har. 


Sommarens första...fotdopp... På midsomaraftonen. (Taget med mobil)


Efter misdommar åkte mamma och pappa norrut med hunden för att vandra i fjällen. Jag stannade kvar i Norrtälje den veckan. 
Det var en avslappnande vecka med många, långa promenader.



Fina grässtrån.


Maskrosen på vägen som löper mitt på åkern mot sjön.





 Farmor och jag åkte också ner till Stockholm en dag och hälsade på, på MP:s kansli och jag fick prata lite kampanjer och strategi med MP:s nya partisekreterare, Anders. Det var kul och mycket intressant. (Och jag kan ju säga att lokalerna där är enorma i jämnfört med vår lilla lokal i Kalmar...)

När mamma, pappa och hunden, som var trött och utsliten,  kom tillbaka från en upplevelserik vecka på fjället så åkte vi efter några dagar, till Gävle. Där vi bla. tittade in i Gävle stad och besökte Furuviks djur och nöjespark.
Det var mycket kul och intressant. 
Här kommer några bilder därifrån:


Apor på Furuviks djurpark. 



  
Liten gullig silkesapa. (Tyvärr lite suddig bild...)



Ett konstigt djur som kallas Alpacka. De ser lite roliga ut! Läskiga ögon...



Kamelen som puttade ner några ungar i hängnet. Haha! Men ingen blev skadad. De hände med halsarna över hängnet och man kunde klappa och mata dem.



Kamelerna som puttade ner två flickor i hängnet.




Några apor passade på att ha en liten picknik i det gröna. :)



Nyfiken skrattmås.



Pappa och jag som ska åka en hemsk karusell... (Jag dog nästan...hehehe)



Nu kommer lite andra sommarbilder:


Blomma på äng.


Brandlilja.


Kornfält.


Två konstiga larver kom på besök i vår trädgård. De är av arten "blågrått kapuchongflylarv". Väldigt fina.


Fick en uppgift på fotosidan att fotografera en renodlad bild. Detta är mitt bidrag till den tävlingsuppgiften.


Grässtrån i motljus.


Vårtbitare på väg!

Och så var vi på en irländsk musikfestival här på ön. Det var jättekul! Synd bara att det inte kom fler människor och tittade...


På den irländska festivalen kunde man se och lyssna på både bra irländsk musik och se steppdans live!



Sedan så sommarjobbade jag på kommunen en vecka.


 
Datajobb.

Jobbet bestod av att skriva tidrapporter. Datajobb med andra ord. Det var faktiskt intressant och se hur man jobbade på kommunen. En bra erfarenhet. Lönen var ok, för att ha jobbat i tre veckor 4 timmar om dagen så tjänade jag ca. 3000 kr. Pengarna gick förstås åt till en sprillans ny Canon PowerShot sx30 IS kamera! Är mycket nöjd med köpet.

Och så rullade skolan igång. Nu har jag vart gymnasieelev i två veckor. Vi i klassen har kommit varandra lite närmare efter att vi vart på Kolboda och gjort samarbetsövningar och sovit över där.
Känns som att det kommer att bli tre bra år på gymnasiet!

Jag åtekommer med nya blogginlägg i höst!

Ha det bra!
Kram, Nora


RSS 2.0